Låna pengar till kontantinsats

Privatlån till kontantinsats

Letar du privatlån till kontantinsats? Den som ska finansiera ett köp av en bostad med ett bolån behöver idag ha en kontantinsats som är på minst 15 procent av bostadens pris. Det är dock långtifrån alla som har så pass stora summor pengar undansparade på ett bankkonto och därför är det många som väljer att låna till delar av kontantinsatsen med ett privatlån. Detta kan vara en perfekt lösning för alla som vill köpa en lägenhet eller ett hus men inte haft tid eller möjlighet att spara till hela kontantinsatsen.

Hitta din bästa ränta när du ska låna till kontantinsatsen

För att få en så bra ränta och villkor som möjligt när du lånar till kontantinsatsen ska du jämföra erbjudanden från en stor mängd banker. Detta gör du enklast genom en låneförmedlare som specialiserat sig på billiga privatlån. Provar du att ansöka om privatlån genom till exempel Zmarta eller Lendo kan du få flera låneerbjudanden redan inom ett par minuter från det att din ansökan inkommit.

Med tanke på att räntorna är lite högre för privatlån är det alltid smart att jämföra privatlån hos en stor mängd banker för att sedan välja långivaren som erbjuder bäst ränta och villkor. Detta är precis det låneförmedlaren Zmarta kan hjälpa dig med effektivt och pålitligt.

Endast en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC)

En annan viktig anledning till att jämföra privatlån för kontantinsats genom en låneförmedlare är att det alltid endast registreras en kreditupplysning hos UC. Detta trots att du får möjlighet att jämföra låneerbjudanden från upp till 35 olika banker och långivare (exemplet Zmarta).

Om du inte är bekant med hur kreditupplysningar fungerar är det bra att känna till att ett stort antal kreditupplysningar hos UC inom en kort tidsperiod kan stort försämra din kreditvärdighet i bankens ögon.

Många människor lånar till kontantinsatsen med hjälp av ett privatlån

Spara till kontantinsats

Har du planer på att köpa lägenhet i en mindre stad eller ort kan du ofta få en fin och trevlig lägenhet för en miljon kronor, detta betyder att du skulle behöva betala 150 000 kr i kontantinsats (15%).

Bor du i Stockholm, Göteborg eller Lund räcker det inte alltid med en miljon, du behöver oftast två miljoner kronor eller mer. Detta betyder att du behöver minst 300 000 kr i kontantinsats vanligtvis.

Oavsett var i landet du ska köpa lägenhet krävs det nästan alltid en rätt stor summa i kontantinsats, och det kan därför ta flera år att spara ihop till kontantinsatsen. Detta är anledningen till varför det i regel alltid är en utmärkt idé att tidigt börja spara pengar till kontantinsatsen.

Att spara till kontantinsats handlar mycket om prioriteringar och att man skär ned på utgifterna. Det första man kan kolla på är de fasta kostnaderma. Vad finns det för något man skulle kunna dra ned på här? Finns det några prenumerationer som inte är så viktiga? Kanske går det att nedgradera något abonnemang?

Om man är riktigt motiverad till att spara till kontantinsatsen finns det nästan alltid en stor mängd rörliga utgifter som det går att skära ned på. Handlar man ibland alldeles för mycket mat som inte äts up kanske man ska låta bli att göra sina matinköp när man är hungrig. Har man en vana att flera gånger i veckan käka lunch ute, kan det vara läge att prova göra sin egen matlåda.

Det går också ofta att dra ned på nöjen. Kanske går det att planera sina krog- och restaurangbesök mer? Att man inte går ut och spenderar bara för att man är uttråkad eller inte orkar laga mat hemma.

Mycket handlar egentligen om att fortfarande kunna göra saker och ha kul, men att helt enkelt försöka hitta lite billigare alternativ.