Förverkliga dina köksdrömmar med hjälp av ett kökslån

Kökslån

Intresserad av ett kökslån? Ett kökslån är i många fall detsamma som ett privatlån utan säkerhet. Det finns ofta en bra mängd anledningar till varför människor idag väljer att kika på möjligheterna att teckna privatlån för att finansiera ett nytt kök eller en efterlängtad köksrenovering. Många uppskattar stort det faktum att det är enkelt att ansöka om ett privatlån och att man otroligt snabbt får svar. En annan vanlig anledning till att finansiera kök via privatlån är att de olika amorteringskraven och skuldkvotstaken som införts på senare år gjort att det blivit betydligt svårare att utöka ett befintligt bolån (som tidigare varit en populär metod att finansiera olika renoveringar i hemmet).

Låna till kök hos Coop

✅ Hos Coop får du besked på en gång!
✅ Kökslån upp till 500 000 kr (utan säkerhet).
✅ Återbetalningstid upp till 15 år.
✅ Effektiv ränta mellan 3,76% - 10,36%.
✅ Ingen uppläggningsavgift.
✅ Du kan när som helst lösa ditt lån i förtid.

Hitta bästa kökslånet via låneförmedlare

Hitta bästa kökslånet på marknaden via en låneförmedlare. Om du idag snabbt vill hitta ett riktigt bra kökslån är det i många fall ett smart drag att ta hjälp av en låneförmedlare. En låneförmedlare ser till att du snabbt får ut din ansökan till ett stort antal banker och andra långivare som är kända för att kunna erbjuda privatlån med bra räntor.

Ansök om kökslån via Zmarta och få svar från upp till 30 banker och långivare

Vänd dig till Zmarta när du letar kökslån med låg ränta och bra villkor. Zmarta, en av Sveriges största och ledande låneförmedlare, gör det möjligt för dig att snabbt och kostnadsfritt samla in låneerbjudanden från upp till 35 banker och långivare med endast 1 kreditupplysning (UC). Att ansöka är enkelt. Att fylla i ett ansökningsformulär på Zmartas hemsida tar vanligtvis inte mer än ett par minuter av din tid och dina allra första svar kan du få inom 1 minut från det att du fått iväg din ansökan.

Hur lång tid tar det innan det kommer svar?

Hos många banker och andra långivare kan man idag få svar på sin ansökan om kökslån direkt på skärmen, vilket är uppskattat. Det är frågan om ett så kallat preliminärt lånebeslut och så fort en lånehandläggare hunnit ge sitt godkännande och du signerat avtalet med ditt BankID kan processen med utbetalning sätta igång.

Ansöker du om kökslån via en låneförmedlare kan det också gå rätt fort. Det brukar nämligen inte ta särskilt många minuter innan de första svaren kommer in. Om du ansöker via en låneförmedlare och vill att din ansökan ska vara helt färdigbehandlad innan du bestämmer dig tar detta sällan längre än 24 timmar.

Vad får jag för ränta på mitt kökslån?

De effektiva räntorna på olika kökslån kan variera ganska så stort, speciellt om det är frågan om lån utan krav på säkerhet. Låneförmedlaren Zmarta, till exempel, förmedlar lån där de effektiva årsräntorna hamnar någonstans mellan 2,99-33,83%.

Visar kreditupplysningen att den som ansöker idag har en mycket bra och trygg ekonomi är chanserna goda att denna blir erbjuden ett lån med en effektiv årsränta (inklusive avgifter) som hamnar någonstans mellan 3-6%.

Kostnadsfritt att ansöka om kökslån

Är det kostnadsfritt att ansöka om ett kökslån? Att ansöka om lån är helt kostnadsfritt, detta gäller oavsett om du ansöker direkt hos en bank/långivare eller väljer att gå via en låneförmedlare.

Bankerna som erbjuder lån och låneförmedlarna som hjälper dig att jämföra lån tar inte ut några som helst avgifter från dig i samband med att din ansökan behandlas.

Vilka är grundkraven för att få ett kökslån beviljat?

För att kunna teckna ett kökslån är det viktigt att du fyllt 18 år och har en regelbunden inkomst. Vissa långivare ställer högre krav på ålder, att man t.ex ska vara 20, 23 eller till och med 25 år fyllda. Vidare är det viktigt att du är folkbokförd i Sverige och har ett svenskt bankkonto.

Rent allmänt kan man säga att om du idag har en fast anställning, bra årsinkomst, saknar betalningsanmärkningar och inte dragit på dig en stor mängd kreditförfrågningar är dina chanser att få ett kökslån beviljat mycket goda.

När kan jag förvänta mig att mitt nya kökslån blir utbetalt?

Som vi tidigare nämnt är ett kökslån i många fall ett privatlån. Alla banker och andra långivare som jobbar med privatlån på den svenska lånemarknaden har olika förfaranden när det kommer till utbetalningar.

Oftast rör det sig dock inte om särskilt många dagar innan pengarna kommer in till ditt bankkonto. Generellt kan man säga att lånet brukar komma in klart snabbare om du väljer en bank eller långivare som erbjuder elektronisk signering av privatlånet via BankID.

Kökslån med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning i registret gör det helt klart svårare att få ett kökslån med bra villkor beviljat, detta råder det ingen tvekan om. En majoritet av de svenska bankerna och långivarna som är kända för att kunna erbjuda de lägsta räntorna på marknaden ger vanligtvis direkt avslag om kreditupplysningen visar att man har tidigare anmärkningar.

Det finns idag dock flera andra långivare som beviljar privatlån trots betalningsanmärkningar, så chanserna till att få ett kökslån beviljat är inte alls dåliga. Det negativa är dock att anmärkningarna kommer göra att man troligtvis inte kommer att få någon vidare bra ränta på lånet.

Ett bra tips till alla som letar långivare som accepterar kunder med betalningsanmärkningar är att kolla med en låneförmedlare. Flera av de stora låneförmedlarna på den svenska marknaden (Zmarta, Lendo, Advisa med flera) samarbetar med ett stort antal långivare som inte ser betalningsanmärkningar som ett stort hinder för lån.

Ett vanligt krav är att man ska ha varit skuldfri från Kronofogden i minst 6 månader (inga nya anmärkningar). Givetvis är det också mycket viktigt att man kan uppvisa god framtida betalningsförmåga.